Waarom designklassiekers en een strakke nieuwbouwwoning het perfecte koppel zijn

Donderdag 20 juni 2019

Waarom designklassiekers en een strakke nieuwbouwwoning het perfecte koppel zijn

U bouwt of koopt een strakke nieuwbouwwoning? Een doordacht interieur mag dan niet ontbreken. Hoe gaat u dat doen? U richt uw huis in met fonkelnieuwe meubels uit catalogi? Of u pakt het anders en heel trendy aan?

We kloppen aan bij Davy Depaepe voor een interessant gesprek. Waarschijnlijk heeft Davy de uitdagendste job in de wereld. Tijdens de week reist hij samen met zijn partner Anouk Baert in binnen- en buitenland, op zoek naar unieke vintage design meubelen en decoratieve objecten met een verhaal. Op zaterdag ontvangt hij klanten in zijn showroom op enkele stappen van de Grote Markt van Kortrijk. En op zondag kan u terecht bij Davy en Anouk thuis. Zij leven letterlijk tussen hun objecten.

Karakter en ziel
vintage design

Davy: “Vintage stukken brengen leven in een strakke nieuwbouw. Ze geven het karakter en een ziel. Het is een trend die al enkele jaren bezig is in hippe steden, zoals Barcelona, Tokio en New York, en nu overwaait naar onze contreien. Het interieur van heel moderne woningen kan je echt rijker maken met enkele goedgekozen designstukken. Bij een strakke salontafel en een warm tapijt komt een doorleefde authentieke Charles Eames Lounge Chair bijzonder mooi tot zijn recht. Een thuiskantoor is echt af met een vintage design bureel of een oud notarisbureau. Een mooi voorbeeld is de iconische Boomerang desk, een puur Italiaans directiebureel uit de jaren vijftig. Je ‘voelt’ letterlijk het karakter van dit meubel, het brengt leven in een nieuwe omgeving.”

Unieke vintage design meubelen, dat wil zeggen dat er slechts één stuk beschikbaar is in de Wauw(web)winkel. Davy: “Een groot deel van mijn passie voor deze stukken ligt bij de verhalen die deze objecten vertellen en de achtergrond van het ontwerp. Een bureau dat 50 jaar in een bankkantoor in het Gentse heeft gestaan of een exemplaar waar een internationale advocaat jarenlang aan gewerkt heeft. Ik voel mezelf veel meer een ‘zoeker’ van unieke objecten, dan een ‘verkoper’.”

We zijn benieuwd wat Davy zoal tegenkomt op zijn zoektochten. Wat is zijn meest recente bijzondere vondst? Davy: “Dat is zonder twijfel een authentieke set Barcelona chairs van Mies van der Rohe. De set is gemaakt door Knoll in de jaren zestig. De stoelen zijn vandaag nog altijd in perfecte staat, maar dan met een ongelooflijk mooie patine. Van zulke vondsten word ik heel blij, omdat ik weet dat ik hier één van mijn klanten super tevreden mee ga maken. Idem voor oude Louis Vuitton koffers. Die zijn echt ‘hot’ in strakke interieurs. Ze zijn heel zeldzaam en daarom erg gewild. Er is altijd meer vraag dan aanbod naar dit soort meubelen. De spanning van de zoektocht naar het item is daarom al een belangrijk deel van de fun. Ik heb altijd gewerkt als interieurarchitect. Met Wauw kan ik nu een winkel zijn waar particulieren dezelfde designobjecten kunnen scoren als architecten. Dat geeft veel voldoening. Onze stukken zijn ‘what you see is what you get’, er valt niet aan te ‘customizen’. Het is onmiddellijke ‘wauw’ … of niet.”

designstoel

WAUWSHOP
Onze-Lieve-Vrouwestraat 14
8500 Kortrijk, www.wauw.be

HET HUIS VAN WAUW
Kortrijkstraat 210, 8550 Zwevegem