HET MOOIE...
MEETJESLAND

Woensdag 19 juni 2019

We bezoeken het mooie Meetjesland.
Vastgoedmedewerker Gunther Rombaut is uw gids van dienst.

Het Meetjesland is een omvangrijke regio, die begint ten noorden van Gent, met gemeentes zoals Evergem en Sleidinge. De streek loopt verder, ‘over’ de E34, richting Zeeuws-Vlaanderen. Met Eeklo heeft de regio een bruisende centrumstad. Het Meetjesland is nog ‘groen’: in het noorden zijn er polders, waterlopen en kreken en in het zuiden is er veel bos.

Meetjesland
Hoge levenskwaliteit

Wonen in het Meetjesland, hoe is dat? Volgens Gunther zijn er grosso modo twee gebieden te onderscheiden.

Gunther: “We beginnen bij wat ik noem ‘de voorgemeenten van Gent’, zoals daar zijn Evergem en Sleidinge. Die dorpen zijn ideaal voor mensen die werken in de stad en belang hechten aan goede verbindingen, inclusief openbaar vervoer. Hier combineert men een landelijke omgeving met een plek om ’s avonds tot rust te komen, én een hoge levenskwaliteit. U geniet van alle voordelen van de stad die kortbij ligt, samen met een goede scholeninfrastructuur, voldoende kinderopvang, een overvloed aan warenhuizen en een ruim vrijetijdsaanbod.”

Vrijetijdstips die Gunther ons meegeeft: de Lembeekse bossen op het grondgebied van Kaprijke en Oosteeklo lenen zich perfect voor mooie wandelingen, fiets- of wandeltochten te paard. Er is kwaliteitsvolle horeca aanwezig om de interne mens te versterken. Het provinciaal domein Het Leen in Eeklo en het Drongengoedbos, het grootste bos van de provincie Oost-Vlaanderen op het grondgebied Ursel, zijn mooie plekjes om te ontspannen in de natuur.

Zijn er typische streekproducten?

Gunther: “Natuurlijk, en de Gentse Neuzen mogen hier niet ontbreken! Die maakt Isabelle Scheir samen met haar broer en ouders in Evergem. De snoepjesfabriek ‘Confiserie 2000’ is, euh, een echt snoepje. En om nog een geneugte des levens ‘in the picture’ te zetten, een bezoek brengen aan de kleinschalige huisbrouwerij ‘Den Tseut’ is een aanrader. Eigenaars Stefan De Decker en Ria Danneels laten je in het centrum van Oosteeklo graag proeven van het huisbier ‘Den Tseut’. ‘Den Tseut’ verwijst trouwens naar de spotnaam van de Oosteeklonaren, de varkens.”

trein
trein
Vastgoed met uitstekende prijs-kwaliteitverhouding

Gunther: “het vastgoed in dit deel van het Meetjesland heeft een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Het aanbod omvat vaak vrijstaande woningen met tuinen zonder inkijk, en zelfs met open zichten richting de natuur.” Op dit moment zijn er volgens de vastgoedspecialist veel te renoveren woningen op de markt. Dat is een voordeel voor kopers die graag zelf hun stempel willen drukken op hun woning en ze daarbij in overeenstemming brengen met de nieuwe Vlaamse dakisolatienormen 2020.

Rustig wonen richting Zeeuws-Vlaanderen

Het Meetjesland loopt verder door richting het noorden. Daar zijn mooie dorpen zoals Kaprijke, Bassevelde, Sint-Laureins en Watervliet. Gunther: “Deze streek is erg geliefd bij mensen die weg van de drukte, dicht bij de natuur willen leven. Het is een gebied waar men prachtige wandelingen en fietstochten kan doen in het krekenlandschap en even uitrusten in de beroemde palingrestaurants. Wonen is hier betaalbaar en het aanbod omvat ook goedgeprijsde nieuwbouwwoningen.” Een aanrader volgens Gunther is de Boerekreek in Sint-Laureins. Dit is de grootste kreek in het Meetjesland, met prachtige natuur en een uniek watervlak van 39 hectare groot. Aan de Boerekreek is ook een provinciaal sport- en recreatiedomein verbonden, met alles wat een mens zich kan wensen: van speeltuin tot yoga-pad, van vogelkijkhut tot mountainbike trail.

gunther rombaut

Gunther Rombaut, vastgoedmedewerker in het kantoor Merelbeke - baat samen met vrouwlief Wendy een zorgboerderij uit waar ze, naast de verzorging van de dieren, een zinvolle dagbesteding bieden aan mensen met dementie – papa van de achttienjarige zoon Aleandro - motto: ‘op de rug van een paard, is de hemel op aard’.