We love to advise you

Donderdag 20 juni 2019

We love to advise you

Een woning verkopen of kopen. Dat is de dagelijkse bezigheid van Cornelis & Partners. Philip Rokegem legt uit wat Cornelis & Partners voor u kan betekenen en vooral, wat wij ‘anders’ doen: “Eigenlijk zijn wij vooral adviseurs, nog meer dan verkopers.”?

illustratie advies

Anno 2019 is ‘oldschool makelen’ al lang voorbij. Woningen verkopen zichzelf niet meer, er moet stevig voor gewerkt worden. De woning goed in de markt zetten, de nodige kennis van de makelaar en correct omgaan met zowel koper als verkoper zijn minimumnormen geworden. De belangrijkste taak van een vastgoedmakelaar bij Cornelis & Partners is volgens Philip de woning populair maken.

Philip: “Er zijn natuurlijk de basiselementen, zoals professionele foto’s en een efficiënte marketingstrategie. Dat moet TOP zijn. Aan die fundamenten besteden we bij Cornelis & Partners zeer veel aandacht. En omdat beelden veel meer zeggen dan woorden, nodig ik u uit om op onze website te kijken hoe we ons aanbod voorstellen.”

Advies voor verkoper én koper

Het tweede aspect waar het bedrijf sterk op inzet, is kwalitatieve adviesverlening. Philip: “Onze makelaars vertellen de verkoper wat die kan doen om het verkoopproces vlot te laten verlopen. In onze sector noemen we dat ‘homestaging’. Soms zijn het kleine, welgemikte ingrepen die eenvoudig toe te passen, maar erg belangrijk zijn. Een afgereden gazon bijvoorbeeld, bepaalt sterk de eerste indruk van een woning. Uit onderzoek weten we dat de gemiddelde koper in 30 seconden beslist of hij geïnteresseerd is of niet. Twee op de drie kandidaat-kopers gaan op voorhand het huis bezichtigen, zonder dat de eigenaar op de hoogte is. En Belgen zijn kieskeurig, gemiddeld bezoeken ze 12 panden voor ze overgaan tot een aankoop.”

De rol van Cornelis & Partners loopt door tot aan het laatste stukje van het proces, tot bij de notaris, indien de verkoper dit uiteraard wenst. Philip: “Onze medewerkers staan in nauw contact met notarissen. Een mooi voorbeeld daarvan is terug te vinden in ‘De werkdag van Marianne’. Ze laat twee aktes van een koppel verlijden, zodat zij geen overbruggingskrediet, en dus geen extra kosten hebben. Dit lijkt op het eerste gezicht een evidentie, maar er moet aan gedacht worden! Daar maken wij echt het verschil. We beschouwen onze taak als een totaalpakket, van het eerste contact, tot en met het definitief bevestigen van de verkoop bij de notaris. Iedere medewerker bij Cornelis & Partners is hiervoor opgeleid.”

Philip Rokegem

Philip Rokegem – Gedelegeerd Bestuurder bij Cornelis & Partners – gehuwd met Eza – wordt binnenkort voor het eerst papa!