DE WERKDAG VAN...
Marianne Derudder

Donderdag 20 juni 2019

De werkdag van Marianne De Rudder

Nieuwsgierig hoe de collega’s bij Cornelis & Partners hun dag doorbrengen? In deze editie volgen we Marianne Derudder, erkend vastgoedmakelaar bij het kantoor Merelbeke.

Marianne Derudder, erkend vastgoedmakelaar bij Cornelis & Partners, kantoor Merelbeke – geboren en getogen in Merelbeke – gehuwd met Thierry - mama van Edo en Lisse, plus-mama van Charlotte en Anton

7u30

Goeiemorgen!
Opstaan! Een lekkere douche en een gezond ontbijt zorgen dat ik de dag monter aanvat!

9u00

Eerst even thuiswerken
Starten doe ik in mijn thuiskantoor. Hier werk ik geconcentreerd aan mijn administratie. Ik beantwoord elke dag de vele e-mails. Deze voormiddag bereken ik een waardebepaling en maak de technische fiche op voor een appartement dat binnenkort te koop komt in Merelbeke.

marianne_derudder

10u00

Op pad voor een waardebepaling
Ik trek er op uit voor een schatting. Het betreft een open bebouwing in een doodlopende straat. Het pand heeft een bijzonder goede ligging, op wandelafstand van Merelbeke station. Schattingen doen is een leuk deel van mijn job, omdat ik zo nieuwe mensen en woningen ontdek.

Ik maak kennis met een sympathiek koppel dat een nieuwbouwappartement kocht en binnenkort verhuist. De tijd is aangebroken om hun gezinswoning te verkopen en dat gaat gepaard met de nodige emoties. Het is de eerste keer dat ik Eric en Marleen ontmoet en ik luister naar hun verhaal. Ik vul de technische fiche in en meet alle ruimtes op. Mijn dierbaarste gezel is daarbij mijn digitale afstandsmeter. Ik bekijk de algemene staat en de afwerkingsgraad van de woning. Zijn keuken en de badkamer recent of te renoveren? Hoe wordt de woning verwarmd? Is er al dubbel glas? Is het dak al geïsoleerd? Is er een elektriciteitskeuring en/of een EPC attest aanwezig? Indien niet, gaat de klant daar zelf voor zorgen of doet Cornelis & Partners dat? De energiezuinigheid van een woning heeft een steeds grotere invloed op de waarde van het pand. Maar ook de tuin, de oriëntatie en de ligging zijn van groot belang. Zuidgericht? Parkeerplaatsen? Terras? Garage? Zwembad? In de eigendomstitel (akte) vind ik ook nuttige informatie terug. De juiste oppervlakte van het perceel, de kadastrale gegevens, stedenbouwkundige informatie, eventuele erfdienstbaarheden, overstromingsgebied, enzovoort. Ik ben ruim twee uur aan de slag om ter plaatse alles grondig op te meten, te bestuderen en te noteren. Met deze informatie maak ik morgenvoormiddag het schattingsverslag op. Het eindresultaat bespreek ik twee dagen later thuis bij de klanten. Ik leg hen ook de werking van Cornelis & Partners uit. Klaas, onze vastgoedfotograaf, neemt professionele foto’s. Deze komen op acht verschillende websites, Facebook en Twitter. Ik verzorg alle bezoekmomenten, beantwoord alle e-mails en bij een aanvaard bod maken wij ook de compromis op. Ik sta Marleen en Eric bij van bij de start tot en met het verlijden van de akte bij de notaris.

marianne_10u

12u00

Spaghetti-tasting op kantoor
Vandaag hebben we een proeverij op kantoor. We testen of de spaghetti, die we gaan verorberen tijdens onze driedaagse teambuilding in Durbuy, lekker is. Ondertussen bespreken we de invulling van ons teamweekend, dat zoals de jaarlijkse traditie wil, vast en zeker weer een topper wordt. De sfeer is nu al uitgelaten! We keuren de spaghetti eensgezind goed.

marianne_12u

13u30

Immo meeting
Een keer per maand krijgen alle collega’s van Cornelis & Partners een namiddag opleiding. Zaakvoerder Philip Rokegem of een expert geven les over een actueel, vaak juridisch onderwerp. Deze keer gaat het over ‘wat kan de verhuurder doen als de huurder niet betaalt’. Van de eerste aanmaning tot en met uitzetting door de gerechtsdeurwaarder, de Cornelis & Partners medewerkers weten nu raad! Daarna gaan we praktisch aan de slag en lossen cases op. Een collega heeft deze maand een verkoop die niet doorgaat nadat de compromis ondertekend werd, het voorschot betaald was en de opschortende voorwaarde van het verkrijgen van een lening verlopen was. Wat nu? Wat zijn de gevolgen voor de koper, de verkoper en voor Cornelis & Partners? Heel leerrijk!!!

marianne_13u

16u00

Compromis tekenen
Lies en Ben komen op kantoor hun compromis ondertekenen. Altijd een speciaal moment! Bijzonder aan dit koppel is dat ze hun nieuwe woning bij mij hebben gekocht en dat ze daarna ook hun huidige woning aan mij hebben toevertrouwd om te verkopen. Deze was te klein geworden, met drie flinke zonen en het bijberoep van Ben. Ik neem contact op met de notarissen zodat beide aktes op dezelfde dag kunnen verlijden. Zo moeten Lies en Ben geen overbruggingskrediet nemen. We hebben samen enkele intensieve maanden en momenten beleefd.*

(*)Lies voelde zich onmiddellijk ‘thuis’ bij Cornelis en Partners. Zo goed zelfs, dat ze recent onze nieuwe collega werd. Ze versterkt ons team in Merelbeke. Welkom Lies!!!

marianne_16u

17u30

Avondbezoek
Ik leid nog twee koppels rond in een energiezuinige, kwaliteitsvolle villa die ik verkoop in Destelbergen. Deze villa is 100% instapklaar, super geïsoleerd, met een laag EPC- attest tot gevolg. De elektriciteit is ook conform AREI. We bezichtigen heel de woning en de tuin en bespreken de technische aspecten grondig. Ik voel positieve vibes. Morgen bel ik hen even op om verder te peilen naar hun interesse.

marianne_17u30u

18u00

Tradities zijn er om in stand te houden
Op donderdagavond probeer ik vroeg thuis te zijn, want dan komen onze kinderen eten. We hebben weer veel te vertellen en genieten samen van het etentje. Het belooft een gezellige avond te worden!