De kantoren van
Cornelis & Partners

Dinsdag 30 januari 2018

De kantoren van Cornelis & Partners

Wie kent het ‘oude’ kantoor van Cornelis & Partners niet? 25 jaar lang was het gelegen in het centrum van Ledeberg. Het waren Joël en Karien Cornelis die in het prille begin vanuit een voormalig bankkantoor werkten. De zaak groeide en ze lijfden de aangrenzende panden in. Zelfs een voormalige viswinkel werd omgeturnd tot een deel van het vastgoedkantoor.Maar de Hundelgemsesteenweg 147 barstte figuurlijk en ook bijna letterlijk uit zijn voegen. Het was tijd om nieuwe horizonten op te zoeken op een gemakkelijk bereikbare plek langs een van de invalswegen van Gent, met parkeergelegenheid.

Het was de bevriende projectmakelaar Johan Baeten die Philip Rokegem, Gedelegeerd Bestuurder bij Cornelis & Partners, op de opportuniteit aan de Hundelgemsesteenweg wees. Daar stonden twee oude woningen. Een van hen, een vervallen oude herenwoning uit de 19e eeuw, droeg de naam ‘Ida’. Over de naam van de toekomstige nieuwbouw, ‘residentie Ida’, moest alvast niet lang meer worden nagedacht.

Na afspraak met de vriendelijke krakers konden de oude gebouwen tegen de grond en verrees het fonkelnieuwe pand van de hand van Gilles Troffaes van Egus architecten: 500m2 luxe-kantoorruimte, een aparte winkelruimte en 10 appartementen. De kantoren van Cornelis & Partners baden nu via de grote glaspartijen in licht, ruimtelijkheid en openheid. De gevel aan de verdiepingen is soberder, maar die zorgt zo voor de privacy en rust in de appartementen die naar de zijkant met inpandige terrassen werden opengewerkt.

philip rokegem

Philip Rokegem
Gedelegeerd Bestuurder bij Cornelis & Partners

Onze dienstverlening, open en eerlijk

Philip: ‘Een open gevel en interactieve kantoorruimtes creëren was een belangrijke opdracht voor onze architect. Onze medewerkers zitten nu allemaal in een open landschapskantoor dat uitgerust is met een scala aan akoestische aanpassingen, zodat rustig werken mogelijk blijft. In afgesloten werkruimtes kunnen vertrouwelijke gesprekken of telefoontjes plaatsvinden.

“Klaar voor de toekomst in het nieuwe kantoor van Cornelis & Partners”
Deze zijn helemaal beglaasd, zodat visueel contact altijd mogelijk blijft. De inrichting faciliteert communicatie en samenwerking tussen de collega’s. Die manier van werken trekken we ook integraal door naar onze dienstverlening: open en eerlijk.’

Samenwerken, voor al onze klanten

commerciële medewerkers van Cornelis & Partners samen om overleg te plegen, dossiers te bespreken of aan kennisoverdracht te doen. Ook de collega’s uit de kantoren van Oudenaarde en Beveren zijn geregeld in huis. Philip: ‘Wij organiseren zeer regelmatig opleidingen. Het gaat dan over technische opleidingen rond hoe een correcte waardebepaling van vastgoed doen, maar ook de juridische kennis die nodig is om een verkoop of verhuur correct volgens de (strenge) regels te laten verlopen. Om de zes weken organiseren we hier bovendien overleg met alle teamleden, zodat iedereen goed op de hoogte is van alle nieuwigheden.

Onze professionele manier van werken trekken we door naar de kandidaat- kopers. Ook zij maken deel uit van onze customer journey en mogen rekenen op onze stipte aanpak. Bij Cornelis & Partners kunnen we hen vanuit onze afdeling kredieten een extra dienstverlening aanbieden, waarbij we het volledige financiële plaatje van hun droomhuis schetsen. We ondersteunen onze kopers zelfs bij het uitrekenen van de fiscaliteit en eventuele subsidies. Als koper kan je op dat moment een beslissing nemen met een correct en volledig plaatje in je hoofd.’

Work hard, play hard

Het nieuwe kantoor leent zich nu ook prima om elke laatste vrijdag van de maand Friday’s@ C&P te organiseren. Het afsluiten van de maand gebeurt dan in een informele sfeer met een hapje en een drankje. Philip: ‘Als er hard gewerkt wordt, mag er daarna ook veel plezier gemaakt worden!’

We zijn er zeker van, Cornelis & Partners zit hier, voor de komende jaren, klaar voor de toekomst!


kantoorontwerp

Blik op de toekomst

Gilles Troffaes, architect bij Egus architecten uit Gent, stond in voor het ontwerp van het nieuwe kantoor van Cornelis & Partners. Die samenwerking verliep zo vlot, dat er nog meer gezamenlijke projecten gepland zijn. Wij luisteren graag naar waar Gilles allemaal mee bezig is!

Egus architecten ontwerpt naast woningen en kantoren ook oplossingen voor studentenhuisvesting, ‘hot’ in Gent. Gilles: ‘Daarnaast bedenken we bij Egus architecten ook appartementsgebouwen waar de nadruk ligt op een architecturaal ontwerp, met buitenruimte door privatieve terrassen, met gemeenschappelijke groen- en andere ruimtes, zodat compacter wonen toch alle woonkwaliteit toelaat.’

Uitbreiding, verdichting, herbestemming, het zijn geen trendwoorden voor Gilles, maar echte doe-woorden. Gilles en Cornelis & Partners werken voor een gemeenschappelijke klant opnieuw samen aan een project in Merelbeke. Gilles: ‘Deze opdracht is op kleine schaal een mooi voorbeeld van hoe wonen er in de toekomst zal uitzien. We zullen compacter gaan wonen, met een duidelijke focus op woonkwaliteit door de juiste lichtinval en ruimtelijkheid, een degelijke oriëntatie en een functionele inrichting. Dit project kunnen we, op kleine schaal, herbestemmen en verdichten. Dat is meer woongelegenheid creëren op eenzelfde plaats, in lijn met de bestaande ruimtelijke ordening waar alle infrastructuur reeds aanwezig is. Nieuwe, toekomstbestendige concepten uitdenken waar kwalitatieve huisvesting op een betaalbare manier voor iedereen mogelijk blijft, daar mag je mij ’s ochtends met alle plezier voor wakker maken,’ besluit Gilles.