De werkdag van...
Alex Casteels

Vrijdag 26 oktober 2018

De werkdag van Alex Casteels

Nieuwsgierig hoe de collega’s bij Cornelis & Partners hun dag doorbrengen? In deze editie volgen we Alex Casteels, vastgoedmakelaar van het kantoor Merelbeke én trainer/coach.

8u00: de wekker

Opstaan doet altijd een beetje pijn, maar met een kop koffie en een klein ontbijt ben ik helemaal klaar voor de (werk)dag! Ik stap snel de wagen in richting kantoor Merelbeke.

9u00: Plan, plan, plan

‘Goed begonnen is half gewonnen.’ Het eerste uur van mijn werkdag houd ik me bezig met mails en telefoons behandelen van klanten en collega’s. Zo krijg ik mijn bezoeken voor vandaag en de komende dagen netjes gepland.

alex casteels 8 uur

10u00: Training nieuwe collega’s

Nieuwe collega’s volgen bij Cornelis & Partners een intens opleidingsprogramma. Elke woensdag ga ik met hen aan de slag. Dat vind ik heerlijk, want ik breng graag kennis over. Bij mij leren de collega’s praktische zaken zoals een efficiënte werkplanning of een goede schatting maken. Maar we werken ook aan vaardigheden. Bijvoorbeeld, hoe een bezoek te begeleiden als vastgoedmakelaar? Welke vragen stel je aan de kandidaat-koper zodat je exact weet wat die zoekt? Met die kennis op zak stel je de klant de juiste panden voor. Dit is een van de succesrecepten van Cornelis & Partners. Ik kan je wel vertellen dat het dikwijls in de nuances zit, en die geef ik mee aan de nieuwe collega’s zodat ze deze ook onder de knie krijgen. Voorts maak ik van mijn trainingen geen saaie powerpointmonologen. We gebruiken het moment ook om feedback te geven en te leren van elkaar. Na de opleidingsperiode ga ik een aantal keer mee op bezoek en fungeer dan als hun coach, steeds met een positief resultaat!

alex casteels 10 uur

12u30: Hongerrr!

Ik probeer zo veel mogelijk op kantoor te eten, samen met mijn collega’s. We zijn allemaal veel op de baan, de middagpauze is dus hét moment om even bij te praten. En veel te lachen, want we vormen samen een leuke bende.

alex casteels 12u30

13u30: Een schatting van twee opbrengseigendommen

Ik ga op bezoek bij een kandidaat-verkoper die twee opbrengsteigendommen wenst van de hand te doen in het Gentse. Ik neem mijn tijd, doe een grondig marktonderzoek en maak een zorgvuldige schatting op. Bij een opbrengsteigendom hou ik vooral rekening met het rendement dat de woning kan bieden, alsook de ligging. Daarna leg ik uit hoe ik werk en tracht ik de kandidaat-verkoper met stevige argumenten te overtuigen zijn eigendom via Cornelis & Partners te verkopen.*

alex casteels 13u30

16u00: Woningbezoek

Ik organiseer een bezoek aan een pand dat recent in ons aanbod werd opgenomen. Er komen een aantal geïnteresseerde kandidaten! Ik leid hen rond, beantwoord al hun vragen en bezorg documentatie zoals bijvoorbeeld het EPC-attest, de elektrische keuring en stedenbouwkundige inlichtingen. Ik geef ook een korte toelichting van de wijziging in de verkooprechten. Het zijn intensieve uurtjes. Als vastgoedmakelaar werk ik ook flexibel: bezoekers kunnen meestal maar in de late namiddag of avond. En daar hou ik rekening mee! Ik stap rond 19u00 in mijn wagen en rij naar huis.

alex casteels 16u

19u30: Opnieuw honger

Hurry, hurry, een snelle hap en dan weer in de auto op weg naar de sportclub.

Muhammad Ali in spe

Start van mijn bokstraining. Boksen is een heel intensieve sport waar je veel van je spieren aan het werk zet en je coördinatievermogen traint. Boksen is ook perfect om je hoofd helemaal leeg te maken. Met dat fris hoofd ben ik dan ook klaar om de volgende dag vol goesting aan te vatten!

*PS: later in de week krijg ik het bericht dat ik de opbrengstpanden mag verkopen! Yes!