Een jong koppel
zoekt hun droomwoning.

Vrijdag 26 oktober 2018

Een jong koppel zoekt hun droomwoning

Vastgoedmakelaar Karin gaat actief aan de slag en vindt exact wat ze zo graag willen: een charmante hoeve met een ruim stuk grond. Karin en collega Patrick zorgen er bovendien voor dat de eigenares van de hoeve ook een nieuwe woning vindt in haar geliefde dorp.

schets

Steffi Noel en Christiaan Props grepen vorig jaar net naast een ruim landhuis. Vastgoedmakelaar Karin De Koninck ging met hen in gesprek en doorgrondde wat ze echt graag wilden: een te renoveren hoeve in een landelijke omgeving met genoeg plaats voor dieren. Karin beloofde het koppel dat ze speciaal voor hen op zoek zou gaan.

En dat actief op zoek gaan, mag je letterlijk nemen. Karin: “Als vastgoedmakelaar moet je regelmatig onder de mensen komen en veel vertellen. Ik ontmoette een dame op café die me toevertrouwde dat ze stilletjes aan haar vierkantshoeve met 3.000m² grond in de Watermolenstraat in Lierde wilde verkopen. Ze vertelde me over de hoeve en de omgeving en ik wist onmiddellijk dat het een goede match zou zijn met Steffi en Christiaan.”

De eigenares van de hoeve had tijd nodig om te wennen aan het idee van het nakend afscheid van haar familiewoning. Ze wilde ook graag een nieuw huis hebben voordat ze haar hoeve te koop zou stellen. Karin: “We bezochten een gemakkelijk te onderhouden huis met een leuke tuin in Brakel. Mijn klant wenste echter in Lierde te blijven, dicht bij kinderen en kleinkinderen.” Bij Cornelis en Partners werken ruim twintig vastgoedmakelaars intensief samen. Er wordt op wekelijkse basis gecommuniceerd over elkaars projecten. Het was uiteindelijk collega Patrick Wasteels die de juiste woning vond in haar geliefde dorp. Nu ze wist waar ze zou wonen, was het tijd om de hoeve te koop te zetten.

droomhuis jong kommel

Karin hield gedurende de hele periode nauw contact met Steffi en Christiaan. Nu de hoeve te koop was gezet, brachten die een bezoek en werden ze nog enthousiaster. De verkoop werd gesloten. Karin: “Veel makelaars gebruiken het argument bij hun potentiële verkopers dat ze al een koper hebben. Als we bij Cornelis & Partners dat zeggen, dan is het ook écht waar. We werken in heel Vlaanderen en hebben zo een groot klantenbestand. Maar wat uniek is, is dat we ook actief aan de slag gaan met de wensen van onze klanten. We inventariseren wat ze zoeken en stellen proactief panden voor. Wanneer er een match is met een gelijkaardige woning, in de regio en binnen het budget, krijgen ze de eerste dag dat het te koop staat, een mailing. Soms contacteren we ze zelfs vroeger, voordat onze panden in publiciteit gaan, zoals bij Steffi en Christiaan.”

Voordelen van in ruime regio’s te werken

Karin: “Mijn regio is Zuidoost-Vlaanderen, maar ik verkoop veel aan mensen uit het Gentse. Doordat we in een grote regio werken, bieden we ook huizen aan in andere streken. Klanten kennen Herzele, Brakel, Lierde, Geraardsbergen en Ni- nove misschien minder. Maar als we een woning en omgeving aanbieden waar ze verliefd op worden, dan wordt afstand minder belangrijk. Soms denken kopers zelf niet aan een bepaalde regio, en dan kunnen wij hen daar introduceren. Dat is voordelig voor kopers, maar ook voor de verkopers. Zo is de kans om snel en goed te verkopen veel groter!”

Karin vertelt nog: “Zo bezocht ik samen met klanten een woning in Aspelare, een deelgemeente van Ninove, een streek die populair is bij klanten uit het Brusselse. Daarna stelde ik een gelijkaardig pand voor in Hillegem, een deelgemeente van Herzele. Het vastgoed is er voordeliger geprijsd en toch ook gelegen dicht bij de grote weg richting de oprit Erpe-Mere, zodat een vlotte verbinding met Brussel mogelijk is. Dit is de meerwaarde die we bij Cornelis & Partners bieden.

“De wensen van onze klanten echt doorgronden en matchen met wat we in ons aanbod hebben, of er actief naar op zoek gaan, dat is wat wij doen!”

Gewoon publiciteit voeren, het pand op het internet zetten en wachten, dat kan iedereen. De wensen van onze klanten echt doorgronden en matchen met wat we in ons aanbod hebben, of er actief naar op zoek gaan, dat is wat wij doen!”

karin de coninck

Karin De Koninck - erkend vastgoedmakelaar - werkt vanuit het kantoor Merelbeke - is verantwoordelijk voor de regio Zuidoost-Vlaanderen - gepassioneerd door architectuur - houdt van vakanties met dochter