Omdat een beeld meer
zegt dan duizend woorden …

Vrijdag 26 oktober 2018

… laten wij vastgoed-fotograaf Klaas Cornelis aan het woord.

Klaas: “Ik maak fotoreportages van de woningen die de vastgoedmakelaars van Cornelis & Partners verkopen en verhuren. Ik werk als volgt: ik regel een afspraak met de verkoper, ga ter plekke voor een reportage, bewerk de foto’s en zet ze in resoluties die geschikt zijn voor het web. Vastgoedfotografie is best een technische job, vooral de belichting juist krijgen, zeker bij veel lichtinval, is een hele klus.

Typisch begin ik met fotograferen in de inkomhal van de woning. Ik loop het gelijkvloers af, ga met de trap naar de verdiepingen en ten slotte, indien aanwezig, de zolder. Ik sluit af met de buitenomgeving, de tuin, en maak dan een overzichtsfoto van de voorgevel. Vastgoedfoto’s mogen niet koeltjes een overzicht geven van de structuur van de woning, maar moeten het leven in de woning ‘verkopen’. Mensen die de foto’s van het huis bekijken, moeten zich kunnen inbeelden hoe zij er gaan wonen, eten, slapen enz.

Vastgoedfotograaf zijn is ook een heel erg fijne job. De dankbaarheid die je van verkopers ontvangt waarvan je de woning mooi in beeld hebt gebracht, is vaak erg groot!”

klaas Cornelis

Klaas Cornelis – vastgoedfotograaf – gehuwd en papa van drie kleine kinderen waarvan er twee een tweeling zijn – is verslingerd aan architectuur en interieurs


Tips van Klaas

tip 1 ikoon

Ruim alles op, binnen en buiten!

tip 2 ikoon

Zorg voor de aankleding van uw interieur: een kaarsje of andere kleine decoratie op de netjes opgeruimde salontafel doet wonderen.

tip 3 ikoon

Trek alle gordijnen open, ook de glasgordijnen. Hoe meer licht, hoe beter.

tip 4 ikoon

Doe binnen zo veel mogelijk licht aan.

tip 5 ikoon

Zorg dat de voorgevel volledig gefotografeerd kan worden. In de stad zet u best uw eigen wagen voor de deur, zodat die even weg kan als de fotograaf zijn werk doet.


foto's sint idesbald

Te koop bij Cornelis & Partners

Appartement op toplocatie in Sint-Idesbald met frontaal zeezicht

Dit luxe-appartement met 3 slaapkamers en 2 badkamers is gelegen in een doodlopend, klein straatje dat onmiddellijk uitgeeft op het strand! Het zicht op de surfclub, de zeilbootjes en de zee geven een super vakantiegevoel!

Voor verdere info of een vrijblijvend bezoek aan deze TOPPER, contacteer Fleur 0495 18 21 61 

fleur wellens